Alt Text

The Hub

The-Hub

project Detail

Located in Burpengary on Queensland’s sunshine coast, The Hub Convenience Centre is a 4143m2 retail and commercial development.

PBS was contracted to upgrade and expand the existing 1143m2 retail centre which included a Child Care Centre. The most challenging aspect of the project was the requirement for PBS to manage construction and civil works whilst the entire centre remained operational. PBS developed a detailed safety plan for public access which it has since introduced on other retail project sites.

The project incorporated the construction of new retail shops and offices, new loading docks and civil works including the upgrading of access roads and 256 car spaces. By incorporating innovative building techniques, PBS delivered the project 3 months ahead of schedule which enabled tenants to move in and to become operational before the peak Christmas trading period.

The construction utilized concrete tilt panels and structural steel with glazed shop fronts. Extensive landscaping and architectural angled awnings enhanced the design.

Portfolio Details